Welkom bij Van Gogh Sites Foundation

Van Gogherfgoed in Brabant

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. De Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van dit erfgoed. 

Meer lezen

Hommage aan Vincent van Gogh

De zussen Loes en Renée van popduo Clean Pete brengen voor ons vanuit huis een hommage aan Vincent. 

“Hoopvol uitzien naar betere tijden, moet niet alleen louter een gevoel zijn, maar het moet een gevoel zijn, dat zich omzet in een dadelijk doen.” Vincent Van Gogh

Salon Van Gogh 2020: geannuleerd

Van Gogh Brabant heeft moeten besluiten om de geplande vijfde editie van de Salon Van Gogh op 30 maart aanstaande te annuleren ten gevolge van maatregelen om het Corona-risico te beperken.

Meer informatie

Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

Met Van Gogh heeft Brabant een icoon van wereldformaat. Zoals Vincent van Gogh financiële steun van zijn broer Theo nodig had om zich als schilder te ontplooien, heeft Van Gogh Brabant nu partners nodig om Vincents erfgoed te beschermen. Daarom geeft Van Gogh Brabant certificaten uit.

Meer informatie

Van Gogh Heritage Centres

In Zundert, Nuenen en Etten-Leur zijn Van Gogh Heritage Centres ingericht. Bezoekers kunnen daar hun ontdekkingsreis door de wereld van Van Gogh starten. 

Plan een bezoek aan Vincent

Van Gogh Monumenten

Op initiatief van Van Gogh Brabant zijn in 2017 de criteria bepaald voor Van Gogh Monumenten. Aan 39 locaties werd de officiële status Van Gogh Monument toegekend. Van Gogh Brabant zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling ervan.  

Monumenten