Welkom bij Van Gogh Sites Foundation

Van Gogherfgoed in Brabant

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. Niet alleen zijn werk, maar ook de plekken waar Van Gogh heeft gewerkt en gewoond, trekken meer en meer bezoekers. De Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van dit erfgoed. Zo kan het doorgegeven worden aan toekomstige generaties. 

Meer lezen

Van Gogh Monumenten

Op initiatief van Van Gogh Brabant is in 2017 door een groep experts, onder leiding van Het Noordbrabants Museum en met ondersteuning van het Van Gogh Museum Amsterdam, gewerkt aan de ontwikkeling van criteria voor Van Gogh Monumenten. Aan 39 locaties werd de officiële status Van Gogh Monument toegekend. Van Gogh Brabant zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling ervan. Op 28 september 2022 hebben de Van Goghexperts de Nederlands hervormde kerk (Trouwkerkje) in Etten-Leur Noord uitgeroepen tot 40e Van Gogh Monument. 

Nieuwsbericht

Jaarverslag 2021

Van Gogh Sites Foundation heeft het jaarverslag over 2021 gepubliceerd. In een jaar dat gekenmerkt werd door een pandemie en alle beperkende maatregelen die er het gevolg van waren, zijn de Van Goghlocaties dankzij de inzet van vele vrijwillegers en partners er toch in geslaagd succesvolle activiteiten te ontplooien. Bovendien zijn er belangrijke stappen gezet voor de uitbreiding en vernieuwing van de tentoonstellingen.

Blader door het jaarverslag

Startsein voor Het landelijke Van Gogh

Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, VisitBrabant en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) werken de komende jaren nauw samen om Het landelijke Van Gogh vorm te geven. Op maandag 7 november jl. werd deze samenwerking bekrachtigd.

Lees verder

Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

Met Van Gogh heeft Brabant een icoon van wereldformaat. Zijn nalatenschap trekt een groeiend aantal bezoekers van over de hele wereld naar Brabant. Zoals Vincent van Gogh financiële steun van zijn broer Theo nodig had om zich als schilder te ontplooien, heeft Van Gogh Brabant nu partners nodig om Vincents erfgoed te beschermen en de locaties uit te breiden. Om daarvoor voldoende kapitaal bijeen te krijgen, geeft Van Gogh Brabant certificaten uit.

Meer informatie
Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu
  • Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

ASML gaat langdurige samenwerking aan met Van Gogh Brabant

Op 2 juli 2019, zijn high-techbedrijf ASML, Van Gogh Brabant en Van Gogh Museum Amsterdam een langdurige samenwerking aangegaan. “Vincent van Gogh was een Brabander, een rebel en een vernieuwer. Licht inspireerde hem en het staat centraal in zijn werk, net als bij ons,” zegt Peter Wennink, President & CEO van ASML. “Deze samenwerking geeft ons de kans om te helpen om het erfgoed van Gogh in Amsterdam en Brabant te verbinden, te behouden en in te zetten om onze kennis met een breed publiek te delen.”

Lees het hele bericht

Programma's

De Van Gogh Brabant investeert in programma’s voor de versterking van de Van Gogh Monumenten en het culturele Van Gogherfgoed. 

Programma's

Van Gogh erfgoedlocaties

In Zundert, Nuenen en Etten-Leur zijn Van Gogh erfgoedlocaties ingericht. Bezoekers kunnen daar hun ontdekkingsreis door de wereld van Van Gogh starten. In Zundert staan zijn eerste levensjaren en zijn familie centraal. In Etten-Leur is de bezoeker getuige van de start van zijn carrière als kunstenaar en zijn complexe relaties. In Nuenen ontdekt de bezoekers intense zoektocht naar kleur en vorm die leidde tot het eerste meesterwerk.

Plan een bezoek aan Vincent
Vincent van GoghHuis Zundert