Welkom bij Van Gogh Sites Foundation

Van Gogh erfgoed in Brabant

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. Niet alleen zijn werk, maar ook de plekken waar Van Gogh heeft gewerkt en gewoond, trekken meer en meer bezoekers. De Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van dit erfgoed. 

Meer lezen

Een Brabants kwartiertje met Van Gogh

Speciaal voor basisscholen heeft Erfgoed Brabant samen met Van Gogh Brabant een boeiend lespakket ontwikkeld. Leerlingen van alle leeftijden maken kennis met Vincent en ontdekken hoe Brabant in zijn tijd was.

Lees verder

Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

Met Van Gogh heeft Brabant een icoon van wereldformaat. Zijn nalatenschap trekt een groeiend aantal bezoekers van over de hele wereld naar Brabant. Zoals Vincent van Gogh financiële steun van zijn broer Theo nodig had om zich als schilder te ontplooien, heeft Van Gogh Brabant nu partners nodig om Vincents erfgoed te beschermen en de locaties uit te breiden. Om daarvoor voldoende kapitaal bijeen te krijgen, geeft Van Gogh Brabant certificaten uit.

Meer informatie

Samenwerking ASML met Van Gogh Brabant

Op 2 juli 2019, zijn high-techbedrijf ASML, Van Gogh Brabant en Van Gogh Museum Amsterdam een langdurige samenwerking aangegaan. “Vincent van Gogh was een Brabander, een rebel en een vernieuwer. Licht inspireerde hem en het staat centraal in zijn werk, net als bij ons,” zegt Peter Wennink, President & CEO van ASML. “Deze samenwerking geeft ons de kans om te helpen om het erfgoed van Gogh in Amsterdam en Brabant te verbinden, te behouden en in te zetten om onze kennis met een breed publiek te delen.”

Lees het hele bericht

Nieuwe naam: Van Gogh Sites

Vanaf dit jaar zal de Van Gogh Heritage Foundation de handelsnaam Van Gogh Sites Foundation gaan voeren en Van Gogh Vastgoed NV wordt Van Gogh Sites NV. Deze handelsnamen zullen geleidelijk aan in alle communicatie doorgevoerd worden. Met Van Gogh Brabant verwijzen we naar het geheel van activiteiten en initiatieven die door de Foundation ontwikkeld worden. 

Van Gogh Heritage Centres

In Zundert, Nuenen en Etten-Leur zijn Van Gogh Heritage Centres ingericht. Bezoekers kunnen daar hun ontdekkingsreis door de wereld van Van Gogh starten. In Zundert staan zijn eerste levensjaren en zijn familie centraal. In Etten-Leur is de bezoeker getuige van de start van zijn carrière als kunstenaar en zijn complexe relaties. In Nuenen ontdekt de bezoekers intense zoektocht naar kleur en vorm die leidde tot het eerste meesterwerk.

Plan een bezoek aan Vincent

Van Gogh Monumenten

Op initiatief van Van Gogh Brabant is in 2017 door een groep experts, onder leiding van Het Noordbrabants Museum en met ondersteuning van het Van Gogh Museum Amsterdam, gewerkt aan de ontwikkeling van criteria voor Van Gogh Monumenten. Aan 39 locaties werd de officiële status Van Gogh Monument toegekend. Van gogh Brabant zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling ervan.  

Monumenten