Welkom bij Van Gogh Sites Foundation

Van Gogh erfgoed in Brabant

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. De Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van dit erfgoed. 

Meer lezen

Schetsontwerp uitbreiding Vincentre Nuenen

Op vrijdag 19 juni heeft Vincentre het schetsontwerp gepresenteerd voor de uitbrieding van het museum. Architectenbureau diederendirrix heeft een prachtige hommage ontworpen, mede gebaseerd op de structuurvisie “De Wereld van Van Gogh’ van de gemeente Nuenen. In deze video licht architect Rob Meurders toe hoe de oude boerderij van de familie Huizing (bijna tegen het gemeentehuis aangebouwd) hem heeft geïnspireerd om tot het huidige schetsontwerp te komen.

Jaarverslag 2019

In 2019 heeft van Gogh Sites Foundation weer belangrijke stappen gezet in de realisatie van haar doelstellingen. In het jaarverslag een toelichting, de jaarrekening en een beeldverslag van het jaar in vogevlucht.

Bekijk het jaarverslag

Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

Met Van Gogh heeft Brabant een icoon van wereldformaat. Zoals Vincent van Gogh financiële steun van zijn broer Theo nodig had om zich als schilder te ontplooien, heeft Van Gogh Brabant nu partners nodig om Vincents erfgoed te beschermen. Daarom geeft Van Gogh Brabant certificaten uit.

Meer informatie

Van Gogherfgoedlocaties

In Zundert, Nuenen en Etten-Leur zijn Van Gogherfgoedlocaties ingericht. Bezoekers kunnen daar hun ontdekkingsreis door de wereld van Van Gogh starten. 

Plan een bezoek aan Vincent

Van Gogh Monumenten

Op initiatief van Van Gogh Brabant zijn in 2017 de criteria bepaald voor Van Gogh Monumenten. Aan 39 locaties werd de officiële status Van Gogh Monument toegekend. Van Gogh Brabant zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling ervan.  

Monumenten