Welkom bij Van Gogh Sites Foundation

Van Gogherfgoed in Brabant

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. De Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van dit erfgoed. 

Meer lezen

Jaarverslag 2020

We kijken terug op een uitzonderlijk jaar waarin alle plannen werden aangepast en samenwerking essentieel was. We zijn onze partners, vrijwilligers en vrienden veel dank verschuldigd voor hun steun en bijdrage aan onze gezamenlijke ambitie het waardevolle erfgoed van Vincent Van Gogh te behouden en door te geven aan jongere generaties. In het jaarverslag van 2020 komen zij aan het woord. 

Blader door het jaarverslag

Van Gogh Brabant zoekt Theo's van nu

Met Van Gogh heeft Brabant een icoon van wereldformaat. Zoals Vincent van Gogh financiële steun van zijn broer Theo nodig had om zich als schilder te ontplooien, heeft Van Gogh Brabant nu partners nodig om Vincents erfgoed te beschermen. Daarom geeft Van Gogh Brabant certificaten uit.

Meer informatie
Vincent van Gogh, een wereldicoon
  • Vincent van Gogh, een wereldicoon

Van Gogh erfgoedlocaties

In Zundert, Nuenen en Etten-Leur zijn Van Gogh erfgoedlocaties ingericht. Bezoekers kunnen daar hun ontdekkingsreis door de wereld van Van Gogh starten. 

Plan een bezoek aan Vincent
Vincent van GoghHuis Zundert

Van Gogh Monumenten

Op initiatief van Van Gogh Brabant zijn in 2017 de criteria bepaald voor Van Gogh Monumenten. Aan 39 locaties werd de officiële status Van Gogh Monument toegekend. Van Gogh Brabant zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling ervan.  

Monumenten